• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Ekonomi Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:32
Kerem Aktürkoğlu, evlilik sonrası eşiyle ilk kez bir fotoğraf
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Bakan Bolat 2 Nisan verilerini paylaştı: Boykotçular kaybetti
Politika
Yayınlanma: 03 Nisan 2025 - 14:13

Bakan Bolat 2 Nisan verilerini paylaştı: Boykotçular kaybetti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Nisan'a kıyasla, boykot çağrıları yapılan 2 Nisan günü, iki katı değerde daha fazla alışveriş yapıldığını açıkladı. 1 Nisan'da 14 milyar lira olan kart alışverişi miktarının 2 Nisan'da 28 milyar liraya yükseldiğini bildiren Bakan Bolat, "Boykotçular kaybetti, Türkiye ekonomisi kazandı" dedi.

Politika
03 Nisan 2025 - 14:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Bolat 2 Nisan verilerini paylaştı: Boykotçular kaybetti
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek isteyenler 2 Nisan'da genel boykot yaptı. Ticaret Bakanı Bakan Ömer Bolat, 2 Nisan alışveriş verilerini açıklayarak, 1 Nisan'a kıyasla boykot günü 2 kat daha fazla alışveriş yapıldığını söyledi.

"HÜKÜMET-MİLLET DAYANIŞMASI BOYKOTÇULARI HÜSRANA UĞRATTI"

Bakan Bolat, "Başaramadılar, boykotçular kaybetti. Türkiye ekonomisi kazandı" başlıklı yazılı açıklamasında, "Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını unutturma, ekonomiye darbe vurma çabaları, halkımızın milli ekonomiye, esnafa, ticarete sahip çıkması ile sonuçsuz kaldı. Hükümet-millet dayanışması boykotçuları hüsrana uğrattı. Halkımız, milli ekonomiye, ticarete, üretime, esnafına, yerli ve milli markalarına çok güçlü bir şekilde sahip çıktı." dedi.

"BOYKOT ÇAĞRILARI HÜSRANLA NETİCELENDİ"

Bolat açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Ana muhalefetin ve bir kısım çevrelerin ekonomiyi ve ticareti durdurmak gayesiyle 2 Nisan Çarşamba günü için yaptıkları alışverişi ve ticareti durdurma ve boykot çağrıları hüsranla neticelendi.

Hükümetimizin halkımızla birlikte bütünleşerek ticarete, milli ekonomiye ve esnaflarımıza sahip çıkma çabaları halkımız tarafından büyük bir teveccühle karşılandı. 2 Nisan Çarşamba günü üç günlük Ramazan Bayramı tatilinin ertesi günü olmasına rağmen, halkımızın büyük çoğunluğu Bayram arefesinde ve Bayramda ciddi bir şekilde harcama yapmış olmalarına rağmen, boykot çağrılarını ve boykotçuları hüsrana uğratmak için esnaflara, marketlere, alışveriş merkezlerine, lokantalara, kafelere, alışveriş yapmaya yoğun bir şekilde katılım gösterdiler.

"KART ALIŞVERİŞİ 2 NİSANDA 28 MİLYAR LİRAYA YÜKSELDİ"

Bu çerçevede, Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) tuttuğu istatistik verilerine göre, 2 Nisan tarihinde sadece 00:00 ile 17:00 saatleri arasında kaydı tutulan alışveriş işlem verilerine göre, 2 Nisan Çarşamba gününde, 1 Nisan Salı gününden iki katı fazla tutarda alışveriş yapıldığı gözlemlenmiştir. 1 Nisan'da 14 milyar TL olan kart alışverişi miktarı, 2 Nisan'da 28 milyar TL'ye yükseldi. 2 Nisan Çarşamba gününde, 3 ila 22 Mart tarihleri arasındaki günlük ortalamaların da üzerinde bir alışveriş yapıldığı rakamlardan açıkça görülmektedir. Kaldı ki, sadece kartlı alışverişlerin %55'i BKM'den geçmektedir, kartlı alışverişin geri kalan %45'i ise 5 gün içinde bankalar tarafından BKM ile paylaşılmaktadır.

"HALKIMIZ BOYKUTÇULARI BOYKOT ETMİŞTİR"

Bu sonuçlar göstermektedir ki, halkımız boykotçuları boykot etmiştir. Halkımız, ekonomisine, ticarete, esnafa, yerli ve milli markalara sahip çıkmıştır. Muhalefetin yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını unutturma, ve ekonomiye darbe vurma planları bir kez daha hüsrana uğramıştır. Bu sonucu sağlayan aziz ve necip halkımıza, boykot çağrılarını esefle kınayan ve karşı çıkan iş dünyası kuruluşlarına ve yönetimlerine, hükümet ve millet olarak kenetlenerek gösterdiğimiz dayanışmaya katkıda bulunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz."

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı
26 ilde yapıldı, sonuç vahim! Liderlerin canını sıkacak araştırma
26 ilde yapıldı, sonuç vahim! Liderlerin canını sıkacak araştırma
Günler sonra ortaya çıktı! İşte Bakan Fidan konuşurken MKYK üyelerinin telefonlarına giden mesaj
Günler sonra ortaya çıktı! İşte Bakan Fidan konuşurken MKYK üyelerinin telefonlarına giden mesaj
Meclis'te 100'ü aşkın vekil ve personel hastanelik oldu
Meclis'te 100'ü aşkın vekil ve personel hastanelik oldu
Son Haberler
Kerem Aktürkoğlu, evlilik sonrası eşiyle ilk kez bir fotoğraf
Kerem Aktürkoğlu, evlilik sonrası eşiyle ilk kez bir fotoğraf
Fayik Özbey: Altının Güvenli Liman Olarak Rolü
Fayik Özbey: Altının Güvenli Liman Olarak Rolü
Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la...
Zeynep Mansur ve Şebnem Özinal Tatil İçin Kalkan’ı Tercih Etti
Zeynep Mansur ve Şebnem Özinal Tatil İçin Kalkan’ı Tercih Etti
SERA TÜBEK'TEN YAZA TAZE BİR NEFES:
SERA TÜBEK'TEN YAZA TAZE BİR NEFES: "DİLİMİN KEMİĞİ YOK"
Volkan Konak'ın tüyleri diken diken eden sözleri ortaya çıktı: Baba tarafına uysak 58'de öldük
Volkan Konak'ın tüyleri diken diken eden sözleri ortaya çıktı: Baba tarafına uysak 58'de öldük

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Ekonomi
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim